leerkrachten_clip

Adriaan Martens – koperleraar

Adriaan Martens (1973) begon met het bespelen van de trombone op zijn 17e bij de fanfare ‘Voor Eer en Deugd’ uit Galder, Strijbeek en Meersel-Dreef.

Hij volgde 6 jaar les aan de muziekacademie van Baarle-Hertog. Na de middelbare graad op de muziekacademie ging Adriaan studeren aan het Fontys Conservatorium te Tilburg. Daar studeerde hij in 2004 af met als hoofdvak trombone, compositie en directie waren zijn nevenstudies. Tijdens zijn studie speelde Adriaan bij het militaire fanfare orkest “Trompetterkorps der Bereden Wapens” in Amersfoort.

Momenteel geeft Adriaan muziekles aan de muziekschool ‘Nieuwe Nobelaer’ in Etten-Leur en bij 6 muziekverenigingen. En speelt als hobby bij de Harmonie uit Sint-Lenaarts in België en als slagwerker bij de fanfare uit Galder, Strijbeek en Meersel-Dreef. Met regelmaat wordt hij gevraagd in te vallen bij muziekverenigingen om de trombonesectie te versterken.

Annick Vandenbergh – leerkracht saxofoon

Annick

Annick Van den Bergh zag het levenslicht op 16/04/1976 te Geel en was 10 jaar toen zij op klarinet haar eerste muzikale stappen zette aan de Muziekacademie van Geel. Na een jaar schakelde ze over op saxofoon en dit in de klas van François Hannes. In 1995 studeerde ze af en maakte ze kennis met Jazz, het samenspelen in een harmonie-orkest en kamermuziek in de vorm van een saxofoonkwartet.

In 2000 ging ze opnieuw 2 jaar naar de muziekacademie om zich verder te vervolmaken bij Chantal Verheijen en Marc Verdonck.

Als muzikante bij het vroegere ‘Kempisch Jeugdfanfare Orkest’ werd ze in 1989 wereldkampioen 3de divisie Fanfare olv Jean Steutelings. Op het muziekfestival voor de jeugd te Neerpelt behaalde ze met ditzelfde orkest in 1991 een Eerste Prijs Summa Cum Laude (98%). Van 1989 tem 1995 maakte ze ook deel van het befaamde Vlaamse fanfare-orkest “Brass-aux-Saxes” olv Jan Van Hove.

Op 20-jarige leeftijd achtte ze de tijd rijp om haar muzikale kennis te delen met anderen. Zo startte ze met individuele lessen saxofoon te geven bij de fanfare De Ware Vrienden uit Vosselaar en stichtte ze aldaar een samenspelklas om jongeren voor te bereiden op het samen musiceren.

Momenteel geeft Annick lessen notenleer bij de fanfares in Rijkevorsel (Vermaak Na Arbeid) en Merksplas (St. Willibrordus) en geeft ze lessen saxofoon in de fanfares van Meersel-Dreef, Rijkevorsel, Merksplas, Hoogstraten, Meer & Pulderbos. Naast dit alles heeft ze ook nog de algemene leiding als dirigente van JeuFa te Rijkevorsel en de samenspelklas van BB St. Rosalia te Meer.

Als spelend lid kan je haar nog terugvinden op saxofoon bij de Kon. Fanfare St. Catharina te Hoogstraten, dweilorkest Tabrassco en BB St. Rosalia uit Meer. Bij dit laatste orkest kan je haar sinds kort terug vinden op sopranino.