Fanfare Voor Eer en Deugd

Onze fanfare is internationaal, ze bestrijkt het Belgische Meersel-Dreef (gemeente Hoogstraten, prov. Antw.) en het Nederlandse Galder en Strijbeek (gemeente Alphen-Chaam, prov. N.-Brabant). Drie kleine dorpen aan de grens. Al de activiteiten in deze drie dorpen worden door onze fanfare met muziek omkadert. En buiten dat, geven we jaarlijks een concert en verzorgen we verschillende concerten bij bevriende muziekverenigingen.
Fanfare Voor Eer en Deugd
Fanfare Voor Eer en Deugd15 uren geleden
Ga mee dauwtrappen met de fanfare op 9 mei
Vertrek op donderdag 9 mei om 6.00 uur aan de kerk te
Meersel-Dreef. We wandelen door Meersel-Dreef en Galder en vervolgen onze route langs de Mark naar Ulvenhout.
Er is een koffiestop voorzien aan de ‘Schele Brug’ om vervolgens door te gaan naar ‘Jeugdland’ voor het ontbijt.

We nodigen vroege vogels uit om mee te wandelen!
Voor deelname aan het dauwtrappen, voor koffiestop en ontbijt vragen wij een bijdrage van € 20 per persoon. Je kunt vóór 2 mei inschrijven en betalen via deze link https://app.assistonline.eu/mvc/activity?key=6b3d8d73-97c3-4154-a422-f6a868421fa1

Betaal je ter plaatse, geef je dan wel op vóór 2 mei a.s. via info@vooreerendeugd.be
Fanfare Voor Eer en Deugd
Fanfare Voor Eer en Deugd5 dagen geleden
Wat een geweldig feest, 120 jaar geschiedenis!
Als fanfare zijn we trots op onze geschiedenis en identiteit. We staan open voor verandering, maar houden ons verleden dicht bij ons hart. We werken samen aan de toekomst en weten het goede van vroeger te behouden. Het behouden van erfgoed is waardevol. Ons doel is om mensen te laten genieten van onze muziek en jongeren te enthousiasmeren voor het leren bespelen van een blaasinstrument en bij de fanfare te komen. We vinden het belangrijk om de verbinding met elkaar middels muziek te behouden.
Wie jarig is trakteert en in de pauze ontving iedere bezoeker een doosje met ‘merci’ snoepjes. Het opleidingsorkest beet het spits af met de tropische Zandloper en Kindermedley’tjes waarna het fanfareorkest onder leiding van dirigent Charles Bosters aan haar concert begon.
De presentatie werd uitstekend verzorgd door Cathy Scullion-van Ham. Als openingsnummer had het fanfareorkest een bijzonder muziekstuk op het programma. Namelijk ‘Hymn of Cittaslow’ en hoe mooi is dat, gezien de gemeente Alphen-Chaam het keurmerk Cittaslow heeft.
Het is een muziekstuk geschreven in opdracht van Cittaslow - the International Network of Cities Where Living is Good. En dat het leven goed is in onze dorpen kon iedereen beamen.
In de kern gaat het daarbij om kwaliteit van leven, genieten en het koesteren van cultuur-historisch erfgoed en tradities.
Daar sluit onze fanfare van 120 jaar dan ook naadloos op aan.

Meersel-Dreef kwam vanzelfsprekend ook in beeld als het om ‘Erfgoed’ gaat. De fanfare en Meersel-Dreef horen bij elkaar. De fanfare ‘Voor Eer en Deugd’ werd opgericht in 1904 door de paters Kapucijnen van Meersel-Dreef. De fanfare moest zorgen voor de muzikale omlijsting van de religieuze vieringen en processies. Al van in de beginjaren telde de fanfare ook Nederlanders onder hun leden van de buurdorpen Galder en Strijbeek, waarmee Meersel-Dreef al vele jaren een feitelijke eenheid vormt. Op het programma voor De Dreveniers stond dan ook ‘Mijn-Meersel-lief’.
Het lied is gecomponeerd door Broeder Xavier. Het Maria-zangkoor heeft het ontelbare keren o.l.v broeder Xavier gezongen. De tekst is geschreven door meester Jaak Verboven, de vader van Jos Verboven. Jos volgde zijn vader niet alleen op als onderwijzer op de jongensschool te Dreef maar ook als voorzitter van de fanfare.
De aanwezigheidstombola werd gewonnen door Ad Bastiaansen. Met veel dank voor de inzet van velen voor de organisatie van dit zeer geslaagde concert werd de avond afgesloten met een vrolijk bisnummer en een stevig applaus van een heel tevreden publiek.
Fanfare Voor Eer en Deugd
Fanfare Voor Eer en Deugd2 weken geleden
Heb jij al een kaartje voor ons jaarconcert? We vieren onze 120ste verjaardag en hopen dat jij er ook bij bent. Dirigent en muzikanten zijn er klaar voor om jou een super leuke avond te laten beleven.
Koop dus snel je kaartje voor zaterdag 20 april. Aanvang 19.30 uur,
in De Zevenster, bij De Paters te Meersel-Dreef.
Maak € 5 per persoon over naar rekeningnummer
BE16 7310 3452 2574 met vermelding van jouw naam, email en aantal kaarten Verjaardagsconcert.
Graag tot zaterdag 20 april!
Fanfare Voor Eer en Deugd
Fanfare Voor Eer en Deugd1 maand geleden
Deze zondagochtend in dorpshuis De Leeuwerik genoten ouders, familieleden en overige belangstellenden van een concert van het opleidingsorkest van de fanfare. De muzikanten lieten horen wat ze in de afgelopen periode hebben geleerd. Voor een aantal die in september gestart waren was het hun eerste officiële optreden.
De dag hiervoor was het dagkamp geweest met een leuk doe- en spelprogramma. Er werd afgesloten met lekkere frietjes en een snack in De Zevenster. Naast al dat plezier waren er natuurlijk ook 2 repetities opgenomen in het programma.
Met een dik applaus voor de muzikanten voor dit geslaagde concert en met een compliment voor de leraren Charles (saxofoon), Adriaan (koperinstrumenten) en Frank (slagwerk) en het jeugdbestuur die alles verzorgd hadden, werd de ochtend afgesloten.
Fanfare Voor Eer en Deugd
Fanfare Voor Eer en Deugd1 maand geleden
Het was een gezellige muzikale middag in De Leeuwerik met brassband St. Rosalia uit Meer en de fanfare Voor Eer en Deugd.
Het verschil tussen een brassband en een fanfare? In een brassband worden enkel koperinstrumenten en slagwerk gebruikt. In een fanfare vinden we daarnaast ook diverse saxofoons.
De brassband St. Rosalia o.l.v. dirigent Cindy Kranen, beet het spits deze middag af. Na de pauze speelde de fanfare o.l.v. dirigent Charles Bosters. Voor de fanfare Voor Eer en Deugd was het tevens al een try-out van een aantal muziekstukken voor ons komende jaarconcert op 20 april in De Zevenster. Noteer deze datum dus zeker al in uw agenda.