Jeugd

Wij zijn de fanfare Voor Eer en Deugd van Meersel-Dreef, Galder en Strijbeek. Als muziekvereniging spelen wij bij allerlei activiteiten in het dorp. Je hebt ons zeker al eens gezien of gehoord.

In onze fanfare spelen we met verschillende instrumenten zoals trompet, bugel, hoorn, tuba, bariton, schuiftrombone, saxofoon en slagwerk. Samen repeteren we elke week liedjes die we op concerten spelen of die we op straat spelen.

In ons opleidingsorkest is plaats voor enthousiaste kinderen die van muziek houden en zin hebben om bij onze fanfare te komen.


Doe mee!

Je mag meteen een instrument kiezen dat je wil spelen en krijgt zowel theorieles als muziekles op jouw instrument. Het opleidingsorkest repeteert op donderdag om 18.45 uur en de individuele lessen worden gepland in overleg met de docent.

Het instrument van de fanfare krijg je in bruikleen en hoef je dus niet te kopen. De kosten voor de lessen zijn € 100 per jaar en de huur van het instrument is eenmalig € 50.

We hebben verschillende docenten voor elk instrument. Voor de saxofoons, de slagwerkers en voor de koperblazers. Denk bij koper aan bijvoorbeeld een trompet of bugel.

Als je alles voldoende onder de knie hebt, mag je aansluiten bij ons opleidingsorkest. Dit is een leuke groep met alle leerlingen van onze fanfare. Zo leer je in een groep samen muziek te maken. Ons opleidingsorkest treedt ook op, zoals bijvoorbeeld op ons jaarconcert.

Er worden elk jaar 2 voorspeelochtenden georganiseerd waar alle leerlingen een stukje muziek kunnen spelen voor hun ouders, familie, vrienden, leraren en leden van de fanfare. Als je na een paar jaar genoeg hebt kunnen leren in het opleidingsorkest, mag je bij het grote orkest van de fanfare komen meespelen.

De grote fanfare en het jeugdbestuur

De fanfare organiseert ook activiteiten waar de jeugd aan mee kan doen. Zo is er ons jaarconcert, een winteractiviteit, mee over straat marcheren als de kermis wordt ingezet en nog veel meer dan dat.

De fanfare heeft ook een jeugdbestuur. Dit bestuur organiseert de voorspeelochtenden en leuke activiteiten voor de jeugd. Denk aan een survivaldag, bowlen of een spelletjesmiddag. Zo leren de jeugdleden elkaar beter kennen. Het hoogtepunt van het jaar is het weekend jeugdkamp.


Een keer proberen?

Heb je zin gekregen om met ons mee te doen? Aarzel dan niet om je in te schrijven voor ons opleidingsorkest! Dat doe je door onderstaande gegevens te mailen naar jeugd@vooreerendeugd.be

  • Naam
  • Geboortedatum
  • Adres
  • Telefoonnummer
  • E-mail